Nyheder / Presse

NYHEDER / PRESSE

NYHEDER / PRESSE


2021: TVM holdes i weekenden 17. og 18. juli.

Vi er glade for at kunne holde marked igen, selvom markedet er underlagt cv-19 restriktioner, idet der udover billetter er krav om cv-19 pas eller gyldig negativ test. Der findes et testcenter i Hanstholm Hallen få kilometer fra markedspladsen. Markedet er også underlagt restriktioner om maksimum antal mennesker på pladsen af gangen. Det kan betyde, at der er ventetid på at komme ind på markedet.

 

2020: TVM aflyst pga. cv-19


Pressemeddelelse fra TVM - juli 2019

66 krigere, håndværkere og handlende på Thy Vikingemarked 13. og 14. juli 

Rovfugle vil svæve i luften, der er islandske heste på folden, og rundt omkring i teltene og boderne har vikingerne travlt med at smede, handle, fremstille våben, plantefarve og væve. Thy Vikingemarked finder sted på Hanstholm Campings markedsplads, der ligger direkte ud til Nordsøen, som spillede en vigtig rolle for de nordiske vikinger.

”Havet gjordet det muligt at fiske, handle og samle de store krigsflåder for at drage på togt”, forklarer Iben Ellerbæk fra foreningen Thy Vikingemarked.

Selvom det er første gang, markedet finder sted, er det lykkedes at samle mange forskellige vikinger, hvilket gør markedet ligeså spraglet og levende som fordums markeder. Den historiske musikgruppe Virelai spiller op til dans, vølven spår i runer, mjødbryggeren har brygget, en bådebygger arbejder på sin 7.5 meter lange kopi af vikingernes Gislingebåd, og så er der rovfugleshow. Her fortæller falkonererne om vikingernes jagtmetoder med rovfugle, med sig har de hornuglen Benji, høgen Gismo, sakerfalken Thaqib og  aplomado falken Sakim.

 

Thyboere kæmper mod krigere

Thy Vikingemarked byder også på en krigerskole, hvor børn kan lære at kæmpe som en rigtig viking, og da markedet har deltagelse af krigere fra forskellige kampgrupper, kan en slåskamp i ny og næ ikke udelukkes.

Vikingernes erobring af Hanstholm Camping er ikke gået upåagtet hen i lokalområdet. Et fiskefirma på Hanstholm Havn udfordrer lørdag eftermiddag vikingerne til kamp, og søndag eftermiddag vil campingpladsens fastliggere forsøge at tilbageerobre deres plads fra vikingerne.

Thy Vikingemarkeds eget succeskriterium er, at vikingerne og markedsgæsterne får et hyggeligt marked, og da vikingerne gerne formidler deres viden om vikingetiden, er det også muligt at blive klogere på den danske historie.

”Den største ubekendte faktor er antallet af markedsgæster. Vi ved ikke, om der kommer 200 eller 2000 gæster, for vi har ikke noget sammenligningsgrundlag. Andre markeder ligger enten på historiske steder med gravhøje, ringborge eller langhuse, eller også har markedsarrangørerne været kendte. Vi har og er ingen af delene. Til gengæld ved vi, at vi har marked næste år, for vi har allerede henvendelser fra vikinger, der har bedt om at blive skrevet op.”

Nordea Fondens lokalpulje støtter Thy Vikingemarked med 76.000 kr., pengene er bl.a. brugt til indkøb af historisk korrekt vikingetelt og vikingedragter til frivillige hjælpere, derudover støttes markedet af Sparekassen Thy, Revision Limfjord og Hanstholm Camping.

 

Fakta

Arrangør: Foreningen Thy Vikingemarked

Markedsplads: Hanstholm Camping

Lørdag 13. og søndag 14. juli kl. 10.00 – 16.00

Tilmeldte vikinger: 66

Deltagerlande: Danmark og Estland

Yngste og ældste viking: 1 år og 71 år

Frivillige hjælpere: 14

Præsentation af nogle af vikingerne på facebook-siden Thy Vikingemarked


Presemeddelelse fra TVM - juni 2019:

Sparekassen Thy og Revision Limfjord støtter Thy Vikingemarked. Det sker bl.a. med begrundelserne, at markedet er med til at sætte Thy på landkortet i

forhold til vikingetiden med spændende historiske fortællinger.


Pressemeddelelse fa TVM - 14. maj 2019:

Nordea-Fonden støtter Thy Vikingemarked

Thy Vikingemarked har modtaget 76.000 kroner i støtte fra Nodea-Fondens lokalpulje.

Pengene skal bruges til indkøb af historisk korrekte klædedragter og telte samt afholdelse af del-events som krigerskole og falkonérshow.

Nordea Fondens støtte er en uvurderlig hjælp for Thy Vikingemarked, der således allerede i sit første år har mulighed for at give publikum nogle spændende og gode oplevelser. Norde-Fonden støtter projekter og det gode liv inden for bl.a. kultur, natur og sundhed.


Omtale i Limfjordupdate - 13. maj 2019:

Klik her.