For vikinger

Hanstholm Camping

Hamborgvej 95

7730 Hanstholm

Danmark

VIKINGER VED VESTERHAVET

VIKINGER

VIKINGER

 

OM THY VIKINGEMARKED

Thy Vikingemarked er et nyt marked, der udspringer af vikingernes tilstedeværelse i Thy. TVM er et i videst mulige omfang historisk korrekt marked med deltagelse af forskellige vikinger og vikingegrupper.  Vi lægger vægt på glade, aktive og formidlende vikinger med repræsentation fra håndværkere, handlende og krigere m.m. Markedspladsen ligger direkte ud til Nordsøen, som var et væsentligt forbindelsesled mellem Thy og Norge, de danske og norske vikinger. Vi vil på sigt derfor gerne have deltagelse af både danske og norske vikinger, andre nationaliteter er selvfølgelig også velkomne. Vores markedsplads kan rumme mange vikinger, men vi foretrækker ”hygge” frem for ”stort”. 


OM HANSTHOLM CAMPING OG MARKEDSPLADSEN

Hanstholm Camping ligger i Danmarks sidste vildmark, på kanten af Nationalpark Thy, i unik og fredet natur direkte ud til Vesterhavet og Nordsøen.  Selve markedspladsen er et stort fladt græsområde, hvor der er plads til at etablere både beboelsesgader, udkæmpe kampe og lave ryttershows.  Beboelsesgaden bliver etableret langs et levende hegn af træer, teltpladserne får dette hegn ”i ryggen” og kan derfor lave ”baghaver” uden adgang for publikum.  Disse pladser tildeles efter først-til-mølle-princippet. På markedspladsen er der indlagt el- og vand.

 

TJEK IND: FREDAG 12. JULI I LØBET AF DAGEN

Du kører ind og holder på tjek-ind-pladsen. Gå ind i receptionen, hvor du skal opgive hvem og hvor mange I er (både mennesker og dyr). Derefter får du udleveret et bomkort og et pladskort.

 

TJEK UD

Søndag 14. juli efter kl. 16.00

Kør ud gennem bommen, hold på tjek-ud-pladsen. Gå ind i receptionen og aflevér dit bomkort.

 

SÅDAN BRUGER DU BOMKORTET

Du holder bilen ved siden af kortaflæseren, stikker armen ud af vinduet og holder kortet op mod aflæseren (skal ikke køres igennem som et dankort). Kortet registrerer, du kører ind, og når det er sket kan du også køre ud igen. 1 x ind = 1 x ud. Så lad være med at afprøve kortet først, for så har du brugt din ”ind-registrering”. Hvis nogen kører ind gennem bommen foran dig, så lad være med at smutte med ind. For så registreres det ikke, at du kører ind, og så kan du ikke komme ud! Når bommen går op, skal du køre ind med det samme!

 

PARKERING

Du kan køre ind og ud med dine ting til markedet, men af hensyn til synsindtrykket vil vi gerne have, du parkerer din bil på vikinge-p-pladsen, der ligger i hjørnet af markedspladsen.

 

HESTE

Hvis du medbringer hest, skal vi vide det på forhånd og have en kopi af hestens vaccinationsattest senest 14 dage før ankomst. Heste uden gyldig vaccinationsattest kan ikke deltage i markedet.  Vi stiller folde, græs, hø og vand til rådighed fredag-søndag.

 

HUNDE

 Artige hunde (godkendte racer) er velkomne, såfremt de er i snor, og du samler op efter dem. Husk høm-høm-pose, som skal smides i skraldespanden – ikke på jorden.

 

FORPLEJNING/FÆLLESSPISNING

Fredag aften kl. 18.00 – 20.00. Aftensmad + briefing kl. 19.00.

Lørdag aften kl. 19.00 – 21.00. Aftensmad + briefing kl. 19.00.

HUSK at få dine mad-kuponer ved tjek-ind.

TVM giver aftensmaden, drikkevarer skal købes.

 

LOPPEMARKED

Lørdag kl. 17.00 – 18.00: Plads afsat i teltet til loppe/marked. I kan evt. skrive på vikingemarkedets facebook-gruppe, hvad I gerne vil af med, eller hvad I er på udkig efter.

 

MAD & DRIKKE I ØVRIGT

Cafeen har begrænset menukot i weekenden pga. vikingemarkedet.

Kioskens bageri tilbyder om morgenen hjemmebagt brød, forskellige rundstykker og basser.

Kiosken sælger bl.a. mad, drikkevarer, slik, is, hygiejneartikler, badeluffer, rav og drivtømmerkunst

I teltet på markedspladsen kan du købe bl.a. købe fadbamser og sodavand.

 

HANDEL

TVM ligger på et tidspunkt, hvor der er mange turister i området, primært danskere, tyskere og nordmænd. Desuden ligger markedet i campingpladsens højsæson, så du må forvente, her bor 6-800 mennesker, heraf mange børnefamilier.

 

OVERNATNING

Hvis du er en aldrende viking eller af andre grunde ikke kan bo/sove i dit telt, så giv besked på tilmeldingssedlen. Du kan få en plads til din egen campingvogn/camper eller sove i et af vores telte med rigtige senge. Såfremt vi har ledige hytter kan vi lave en mulighed for en vikinge-dele-hytte med senge og gode madrasser.  Sidstnævnte kræver besked i god tid.

 

VIKINGE WELLNESS

Som TVM-viking har du bl.a. gratis adgang til:

  • Stort udendørs solopvarmet badeland med babypool, børnebassin, swimmingpool og surfhill
  • Sanitetsbygninger inklusiv varme brusebade
  • Store grillhytter
  • Legepladser
  • Hundevaskeplads
  • El- og vandstandere rundt omkring på markedspladsen

 

Du kan mod et mindre beløb også benytte Surfers-Corner, hvor der er:

  • 4-personers sauna for voksne
  • Tørrehus til udstyr, dragter og telte m.m.

 

PRIS, TILMELDING OG TILMELDINGSFRIST

Tilmeldingsfristen til TVM er senest søndag 30. juni.  Du finder tilmeldingsblanketten ude til højre.

Vikinger, der deltager i markedet vil have fortrinsret til næste års marked. Du får en bekræftelse på din tilmelding med posten cirka en uge efter. Modtager du den ikke - så giv besked.

Som aktivt medvirkende viking er gratis at deltage i markedet, dvs. du deltager m. telt / bod / aktivet eller lignende, har tilmeldt dig og fået en bekræftelse derpå.


HVIS DU GERNE VIL BLIVE LIDT LÆNGERE

Deltagende vikinger kan bo på markedspladsen gratis fra fredag – søndag, begge dage inklusiv.  Hvis du gerne vil komme før / og eller blive længere for at holde ferie og nyde noget mere af Thys unikke natur og spændende seværdigheder, er du velkommen til at blive mod betaling jf. campingpladsens gældende priser for ophold (gælder både mennesker, hunde og heste).

 

SEVÆRDIGHEDER I OMRÅDET

Nationalpark Thy

Bunkermuseum Hanstholm

Vindmølletestcenter Østerild

Kirsten Kjærs Museum

 

VIKINGESPOR I THY

Thy har mange stednavne, der vidner om vikingernes tilstedeværelse, det gælder bl.a.: Thisted,Thorsted, Thorshøj, Frejshøj og Helshage ved Hastholm.

Tømmerby Vikingegravplads

Sjørring Volde

Runestenen på Hurup Kirkegård

MuseumThy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tilmeld dig vores

gruppe på facebook

Find os

 

 

Hamborgvej 95, 7730 Hanstholm, Denmark

Telefon: +(0045) 9796 5198

Email: iben@hanstholm-camping.dk

 

 

Copyright © All Rights Reserved