For vikinger

VIKINGER

VIKINGER

 

OM THY VIKINGEMARKED

Thy Vikingemarked (TVM) udspringer af vikingernes tilstedeværelse i Thy.

Markedet finder sted på Hanstholm Camping, der ligger i Danmarks sidste vildmark og direkte ud til Nordsøen, der var et væsentligt forbindelsesled mellem Thy og Norge, og de danske og norske vikinger.

Markedet er i videst mulige omfang et historisk korrekt marked med deltagelse af forskellige vikinger og vikingegrupper. Vi lægger vægt på glade, aktive og formidlende vikinger.

Markedspladsen kan rumme mange vikinger, men vi foretrækker ”hygge” frem for ”stort”. 

Thy Vikingemarked holdt sit første marked i 2019 med deltagelse af 70 vikinger og 2.700 gæster men måtte aflyse markedet i 2020.


OM HANSTHOLM CAMPING OG MARKEDSPLADSEN

Hanstholm Camping ligger i Nationalpark Thy, i unik og fredet natur direkte ud til Vesterhavet og Nordsøen. Selve markedspladsen er et stort fladt græsområde, hvor der er plads til at etablere beboelsesgader, udkæmpe kampe og lave ryttershows. På markedspladsen er der indlagt el- og vand.

VEDR. CV-19: Hvordan markedet helt konkret bliver afviklet, og hvor mange vikinger og gæster, der kan deltage, afhænger af myndighedernes til den tid gældende anbefalinger.  Men Hanstholm Camping ligger på et 12 hektar stort område, så falkonérshow, bådebygning, krigertræning og bueskydning kan afvikles forskellige steder på campingpladsen eller lige ved siden af, hvor campingpladsen råder over et ekstra areal på 10 hektar.

 

TJEK IND: FREDAG 16. JULI I LØBET AF DAGEN

Du kører ind og holder på tjek-ind-pladsen. Gå ind i receptionen, hvor du skal opgive hvem og hvor mange I er (både mennesker og dyr). Derefter får du udleveret et bomkort og et pladskort.

 

TJEK UD

Søndag 18. juli efter kl. 16.00

Kør ud gennem bommen, hold på tjek-ud-pladsen. Gå ind i receptionen og aflevér dit bomkort.

 

SÅDAN BRUGER DU BOMKORTET

Du holder bilen ved siden af kortaflæseren, stikker armen ud af vinduet og holder kortet op mod aflæseren (skal ikke køres igennem som et dankort). Kortet registrerer, du kører ind, og når det er sket, kan du også køre ud igen. 1 x ind = 1 x ud. Så lad være med at afprøve kortet først, for så har du brugt din ”ind-registrering”. Hvis nogen kører ind gennem bommen foran dig, så lad være med at smutte med ind. For så registreres det ikke, at du kører ind, og så kan du ikke komme ud! Når bommen går op, skal du køre ind med det samme!

 

PARKERING

Information følger senere.

 

HESTE

Hvis du medbringer hest, skal vi vide det på forhånd og have en kopi af hestens vaccinationsattest senest 14 dage før ankomst. Heste uden gyldig vaccinationsattest kan ikke deltage i markedet, da campingpladsen selv har islandske heste. Campingpladsen stiller folde, græs, hø og vand til rådighed for vikingeheste fredag-søndag.

 

HUNDE

Artige hunde (godkendte racer) er velkomne, såfremt de er i snor, og du samler op efter dem.

 

FORPLEJNING/FÆLLESSPISNING

Fredag aften kl. 18.00 – 20.00. Aftensmad + briefing kl. 19.00.

Lørdag aften kl. 19.00 – 21.00. Aftensmad + briefing kl. 19.00.

HUSK at få dine mad-kuponer ved tjek-ind.

TVM giver aftensmaden, drikkevarer skal købes.

 

MAD & DRIKKE I ØVRIGT

Restauranten er lukket pga. vikingemarkedet.

Kiosken sælger friskbagte rundstykker, mad- og drikkevarer, slik, is, hygiejneartikler m.m.

I teltet på markedspladsen kan du købe bl.a. købe fadbamser og sodavand.

 

HANDEL

TVM ligger på et tidspunkt, hvor der er mange turister i området, primært danskere, tyskere og nordmænd. Desuden ligger markedet i campingpladsens højsæson, så du må forvente, her bor  mange mennesker. I år forventes 1.200 mennesker, især danskere, at bo på campingpladsen.

 

OVERNATNING

Campingpladsen forventer totalt udsolgt af hytter. Markedet kan derfor i år ikke tilbyde gratis dele-hytte til vikinger med dårlig ryg og lignende. Det er muligt at leje en hytte på almindelige vilkår, men flere hytter er tæt på at være udsolgt.

 

VIKINGE WELLNESS

Som TVM-viking har du bl.a. gratis adgang til:

  • Stort udendørs solopvarmet badeland med babypool, børnebassin, swimmingpool og surfhill
  • Sanitetsbygninger inklusiv varme brusebade
  • Store grillhytter
  • Legepladser
  • Hundevaskeplads
  • El- og vandstandere rundt omkring på markedspladsen

 

PRIS, TILMELDING OG TILMELDINGSFRIST

Aktivt deltagende vikinger kan bo på markedspladsen gratis fra fredag - søndag, begge dage inklusiv. Tilmeldingsfristen til TVM er senest onsdag 30. juni. 

Du finder tilmeldingsblanketten ude til højre.

Vikinger deltager i markedet i den rækkefølge, de tilmelder sig i forhold til de cv-19 regler, der er gældende, når markedet finder sted. Hvis der kun kan deltage 50 vikinger, er det de 50 først tilmeldte der kommer med, hvis der kan deltage 100 vikinger er det de 100 første...osv...


HVIS DU GERNE VIL BLIVE LIDT LÆNGERE

Deltagende vikinger kan bo på markedspladsen gratis fra fredag – søndag, begge dage inklusiv.  Hvis du gerne vil komme før / og eller blive længere for at holde ferie og nyde noget mere af Thys unikke natur og spændende seværdigheder, er du velkommen til at blive mod betaling jf. campingpladsens gældende priser for ophold (gælder både mennesker, hunde og heste).

 

SEVÆRDIGHEDER I OMRÅDET

Nationalpark Thy

Bunkermuseum Hanstholm

Vindmølletestcenter Østerild

Kirsten Kjærs Museum

 

VIKINGESPOR I THY

Thy har mange stednavne, der vidner om vikingernes tilstedeværelse, det gælder bl.a.: Thisted,Thorsted, Thorshøj, Frejshøj og Helshage ved Hastholm.

Tømmerby Vikingegravplads

Sjørring Volde

Runestenen på Hurup Kirkegård

MuseumThy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tilmeld dig vores

gruppe på facebook