Våben

Hanstholm Camping

Hamborgvej 95

7730 Hanstholm

Danmark

VIKINGER VED VESTERHAVET

KRIG & VÅBEN

KRIG & VÅBEN

 

Skibene og sejlene havde afgørende betydning for vikingerne. I starten var deres plyndringstogter nærmest sæsonbaseret, da de skulle hjem inden farvandene frøs til, men siden praktiserede de helårs-togter ved at overvintre i de fremmede lande. Når skibene nærmede sig fjenden, lagde vikingerne master og sejl ned, så de i ubemærkethed kunne nå land og indlede et overraskelsesangreb.


Vikingerne opbyggede deres eget ”efterretningsvæsen” og vidste meget om, hvad der foregik i andre lande. De udnyttede f.eks. interne stridigheder i andre lande til at indlede angreb. Angrebsstyrkerne kunne være fra små til store, og man mener, at høvdinge med ”wanna-be” konge ambitioner stod bag de små togter, mens konger stod bag de store togter.


Krigerne brugte sværd, økser, buer, pile, lanser og kastespyd til angreb, mens de anvendte skjolde, hjelme og ringbrynjer til forsvar. Nogle af våbnene, f.eks. sværd, var dyre og forbeholdt eliten.


Noget af det værste, der kunne overgå en kriger var at lide ”strådøden”. Det var, når en kriger døde i sin seng af enten alder og/eller sygdom. Skete det, kom han til Helhjem, hvor uhyret og dødsgudinden Hel  herskede over de fortabte sjæle. Så hellere dø i en ærefuld kamp og ende i Asgård, hvor aserne, der var guder for trolddom og krig, boede. Når tapre krigere døde i kamp, blev de hentet af Odins kvindelige krigere, valkyrierne, der fragtede dem til Asgård, hvor de fik lov til at bo i Odins egen borg, Valhal. Her kæmpede krigerne mod hinanden på Idasletten, og bagefter sad de bænket ved langborde og holdt kæmpe ædegilder. Kampene og festerne fandt sted hver eneste dag.

 


Find os

 

 

Hamborgvej 95, 7730 Hanstholm, Denmark

Telefon: +(0045) 9796 5198

Email: info@hanstholm-camping.dk

 

 

Copyright © All Rights Reserved